Son yazılarım

27 Ağustos 2012 Pazartesi

Yeni açılmış sitelerde yapılması ve yapılmaması gereken şeyler

Bu makalemde size yeni açılmış bir web sitesinde yapılması ve yapılmaması gereken şeylerden bahsediceğim. Yeni kurulmuş bir siteyi Google'da nasıl üst sıralara taşırım, google'ın gözünde nasıl değerli bir site yapabilirim gibi bir çok soruya yanıt vermeye çalışacağım.

Yapılması gerekenler :

  1. Sitenizi en sade biçimde kalmasını sağlayın,tasarım hoş ve göz yormayacak bir şekilde olmalı. 
  2. Site içeriklerini güncel tutun, sürekli içerik girin. Ziyaretçilerin sitede uzun süre kalmasını sağlamaya çalışın. Eklediğiniz yazılar sade ve anlaşılır bir dilde olmalıdır. Anlatmak istediğinizi kısa ve öz olarak anlatmaya çalışın ve bildiğiniz konular üzerine daima bilgi verin.
  3. Google'ın gözüne girmek için özgün içerikler yazın. Eğer özgün makale yazmak için vaktiniz kısa ise size bir tüyo verebilirim. Alıntı yaptığınız yazılara kendi yorumlarınızı katın yada var olan bazı kelimeleri kendinize göre değiştirip yazabilirsiniz. Örnek olarak : " Sitenizi en sade biçimde" yerine " Sitenizi en akılda kalıcı ve özgün bir biçimde" gibi yapabilirsiniz.
  4. Hedeflediğiniz keyword'leri * hemen kasmaya başlamayın. Biraz zamanla her şey hallolur. İlk zamanlar 1-2 backlink** alabilirsiniz , 1-2 ay geçtikten sonra bir kaç backlink almaya devam edebilirsiniz. Aradan 3-4 ay geçtikten sonra bunu biraz daha arttırın ama fazla abartmayın google kızabilir ve sitenizi sandbox'a *** gönderebilir.
  5. Meta tag'lardan bahsedeyim birazda ... Yeterli derecede kelime girin, kısa ve öz olsun. Site title'ı kısa ve önemli keyword'lerden olmalıdır
  6. Bildiğiniz üzerek emek olmadan ekmek olmaz, kısaca anlatmak istersek siz yaptığınız işi iyi yapın ki google size destek çıksın. Özgünlük her şeydir bunu unutmayın.
Yapılmaması gerekenler :
  1. Gereksiz keyword,title vs şeyler kullanmayın.
  2. Link değişimi yapmayın.
  3. Dizin sitelerine eklemeyin.
  4. Toplist sitelerine eklemeyin.
  5. Alıntı içerikler yazmayın.
  6. Sitenin hızlı açılmasını engelleyecek scriptler,resimler vs şeylerden kaçının.
*  anahtar kelime
** başka bir siteden link alınması (Referans olunması)
*** Google'ın bazı sitelere uyguladığı düşünülen bir çeşit filtreleme sistemi.

Kısaca değinmek istediğim şeyler bunlar tabiki zamanla site içeriğiyle daha da tecrübeli olacaksınız ve yapılacak yada yapılmayacak şeyleri daha da iyi öğreneceksiniz. Başka yazımızda görüşmek üzere sağlıcakla kalın.

Share this:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014 Güncel haberler Özgün Soft'ta. Tasarım by Güncel blog | Teknoloji ve Webmaster Haberleri