Son yazılarım

27 Ağustos 2012 Pazartesi

Seo nedir ? Seo nasıl yapılır ? Neler gerekir ? Google Seo Anlatımı



Seo Nedir? Seo Nasıl Yapılır? Neler gerekir ? Google Seo Size Neler Kazandırır ?

SEOSearch Engine Optimization ” Yani Türkçe anlamı "Arama Motoru Optimizasyonu". Seo tam olarak nedir peki ? Yazımızda kısaca anlatmaya çalışacağım.
Türkçe kısaltması ise AMO olarak bilinmektedir ama genellikle Seo diye geçer. Arama Motoru Optimizasyonu’nun temel yapılma amacı; web sitelerinin Google,yahoo,yandex vb. arama motorlarında önceden belirlenen hedef kelimelerde üst sıralara çıkmasını sağlamaktır. Böylelikle ürün ve hizmet tanıtan web sitelerinin istenilen kitlelere çok daha kısa sürede ulaşması sağlanmaktadır.

Site İçi Seo Nedir ?
Seo çalışmasının temeli ilk olarak site iskeletinde yapılması gerekir dersem daha anlaşılır olur.
Peki site iskeleti nedir dersek; herkesin bildiği çok iyi bir meta-tag çalışması, tamamen özgün ve kaliteli içerik, kelime uzantılı linkler aslında site içi seo için olmazsa olmazlardır.
Hemen hemen herkes bahsettiğim şeyler hakkında fikir sahibi olsada site içi seo temel olarak sadece bunlardan ibarettir.

Google’in Ticari Etkisi ve Önemi
Google'ı bilmeyen yok denebilecek kadar azdır. İnternet her zaman bize kolaylık sağlamıştır. Özellikle  Google’nın her internet kullanıcısı tarafından başvurulan ilk rehber olmasından arama motorları pazarındaki pastadan pay alma çabasına girilmiştir. Bu pastanın en güzel kısmı da hiç şüphesiz ki web sitesi sahipleri için Google'dır. Bu farkındalık da devamında SEO çalışmalarının önemini ortaya koymaya başlamış ve rekabeti de aynı ölçüde tetiklemiştir.
Bu rekabet içerisinde yer alan site sahiplerinin bir süre sponsor reklam alanlarını tercih etmeleriyle alınan geri dönüşümler internetin ne denli önemli bir reklam kaynağı olduğunu günden güne ortaya koymuş ve böylelikle doğal yoldan sitelerinin Google gibi arama motorlarında üst sıralarda olmasının katacağı yarar çok kısa bir sürede farkedilmiştir. Günler geçtikçe internet kullanımının daha bilinçli hale gelmesiyle kullanıcılar kaliteden ödün vermeden sponsor reklam alanlarındaki sitelerden ziyade ilk sıralardaki siteleri tercih etmeye başlamışlardır. Bu da site sahiplerini SEO çalışmaları sayesinde sponsor reklam alanı ücretlerinin ağır yükünden kurtularak üst sıralara çıkarak daha çok ziyaretçi almanın peşinden gitmeye teşvik etmiştir.
Web sitesine yapılacak olan SEO çalışması bu rekabet içerisinde çok çeşitli yöntemlerle desteklenmiştir. Yapılırken dikkat edilmesi gereken doğru seo teknikleri ile bu işin yapılmasına önem göstermektir. Kaliteli,başarılı ve işini doğru yapan bir seo uzmanı hizmet verdiği web sitelerine reklam sektörü içerisinde düşünüldüğünde en büyük katkıyı sağlayacak olan pazarlamacılardan birisidir diyebiliriz.
Bir web sitesini bütün olarak ele aldığımızda SEO, Google ve tasarım bir araya geldiğinde en büyük ticari merkezlerden veya bir sosyal paylaşım alanlarından birisi de sizin siteniz olabilir.

Seo nasıl yapılır, doğru seo nasıl olmalıdır? seo'da yapılmaması gerekenler nelerdir? gibi sorulara yayınlayacağımız diğer makaleler de değinmeye devam edeceğiz. Bizi takip etmeye devam edin.

Share this:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014 Güncel haberler Özgün Soft'ta. Tasarım by Güncel blog | Teknoloji ve Webmaster Haberleri