Son yazılarım

12 Ekim 2016 Çarşamba

Web Sitesi Açmanın İşletmeler İçin 5 Önemi


Merhaba arkadaşlar, bu yazımızda yeni kurulan yada kurulacak işletmeler için en büyük hedef, potansiyel müşteri kitlesini yakalamaktır. Bunun için yapılan pek çok reklam ve tanıtım çalışması olmasına karşın, bunların büyük bir kısmı doğrudan hedef kitleye değilde genele ulaşıyor. Reklam ve tanıtım çalışmalarındaki başarı oranını arttırmak için en önemli kriter bir web sitesi kurmaktır. İşletmeler için web sitesi açmanın önemini gelin birlikte inceleyelim.
Standart olarak ilk işlem kartvizit bastırma ile başlamakta. Her önümüze gelene kartvizit dağıtırız. Baktık gelen giden yok, hemen gideriz bir matbaaya bütçemizin elverdiğince broşür bastırırız. İlgili-ilgisiz herkese dağıtırız. Çok güzel müşterimiz azar azar artmaya başladı. Ama yine de tam istediğimiz satış rakamlarına ulaşamadık. Ne yapabiliriz derken, aklımıza yerel radyolar gelir. Hemen cafcaflı bir reklam ayarlatarak yayınlatırız. Satışlarımız belli bir derece daha artar.
Satış için bu yolların yeterli olduğunu düşünürüz ancak yılsonunda ki toplam kazanca baktığınızda hedefinize ulaşamadığınızı acı acı görürüz. Peki, bunun sebepleri nelerdir?
  • Kartvizitte; nasıl bir iş yaptığınız yazıyor ancak referanslarınız yazmıyor.
  • Broşürde; sadece kampanyaya dâhil olan ürünleriniz bulunuyor diğer ürünleriniz hakkında bilgi yok.
  • Radyo reklamında; saniyelerine para ödemeniz sebebi ile sadece yaptığınız iş, adresiniz, telefonunuz paylaşılıyor ancak işletmeniz hakkında diğer bilgiler anlatılamıyor.
Toplamda;
Kartvizit ile 1000 kişiye ulaştınız
Broşür ile 2000 kişiye ulaştınız
Yerel Radyo reklamı ile 500 kişiye ulaştınız
İşletmenizin Türkiye’nin en az nüfuslu ili olan Bayburt’ta olduğunu varsayarsak 80 bin kişilik ilde sadece 3500 kişiye eriştiniz. Düz hesap diyelim 5000 kişi Daha erişmeniz gereken çok kişi var.
Tabi bir de size erişmek isteyip de, erişemeyenler var. İnternette yoksunuz ki telefonunuzu adresinizi nereden bulsunlar!

 "Seçmiş olduğunuz kartvizit, broşür, radyo reklam türlerinin hepsinde müşterileriniz sizden kısıtlı bilgi almaktadır."

Firmanız için ilk iki yıl bulunduğunuz şehirde büyümeyi hedeflediniz. Sonraki 5 yılda ise ülke genelinde ve dünya genelinde satış yapmayı hedefliyorsunuz. Broşür veya yerel TV’lere reklam vermeniz yeterli olmayacaktır. Yenilikleri takip eden bir işletme olarak web sitesi açmalısınız.



"Hedefinize ulaşmada en büyük koz web sitenizdir."
Peki, gelin en büyük kozunuz olan web sitenizin nelere yarar sağlayacağına 5 madde ile açıklayalım.

Daha Ucuza Daha İyi Şekilde Tanıtım İçin;

Ürünlerinizin/Hizmetlerinizin tüm özelliklerini ağzınızla yada broşürle müşteriye anlatamazsınız, katalog ile biraz daha fazla anlatırsınız ancak bu yolda işletmenize büyük maliyet çıkaracaktır. İşte bu şekilde bir durumda web sitenizin adresini paylaşmanız kafi olacaktır. Böylelikle ürünü en iyi şekilde anlatmak için uzun yazılar yazabilir, video tanıtımınızı koyabilir, sınırsız sayıda fotoğraf kullanımı sağlayarak kullanıcıların ürün ve hizmetiniz hakkında en sağlıklı şekilde informasyon almasını sağlayabilirsiniz.

Müşterilerinizden Geri Dönüşler Almak için;
Ürünleriniz/Hizmetleriniz hakkında müşterilerinizin düşüncelerini, yorumlarını geri dönüşlerini, en sistemli şekilde alabileceğiniz platform web sitenizdir. Ek olarak müşterilerinizin internet siteniz üzerinden size soru sorarak firmanız ve vermiş olduğunuz hizmetler hakkında daha hızlı ve ergonomik şekilde bilgi almalarını kolaylaştırabilirsiniz.

Müşterilerinize değer Vermek İçin;
Müşterilerinize değer vermenin farklı bir yoludur web siteniz. Onlara icra ettiğinız kampanyalar hakkında bilgiyi, oturdukları yerden haber verebilirsiniz. Mağazanıza yeni gelen ürünleri sitenizden paylaşarak onların her an sizden çok basit şekilde data almasını sağlayabilirsiniz.

Şirket İtibarı ve daha fazla alan kişi İçin;
İşletmenize web site açarak saygınlık ve saygınlık kazanmıştırrmış olacaksınız. Ek olarak icra ettiğinız iş için internette arama motorlarından araştırma yapan Dünyadaki milyonlarca insanoğlunun size ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Bu şekilde ilerleyen süreçte mağazanızdan çok, web sitenizden satış yapıyor hale gelebilirsiniz. Bizlerden söylemesi.

Gelelim En Önemli Maddeye;

İnsanlar artık kulaklarına gelen bir bilgiyi, artık içgüdüsel olarak internette aramakta, bilgi toplamaktadır. Bu sebep ile internette olmanız görünürlüğünüze ve bulunabilirliğinize en büyük katkıyı elde edecektir.

“Müşterilerinizin; firmanıza yalnız ayakları ile ulaşmasını seçmeyin! Hemen bir internet sayfası edinin ve bırakın onlar size parmaklarıyla da ulaşsın."

Share this:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014 Güncel haberler Özgün Soft'ta. Tasarım by Güncel blog | Teknoloji ve Webmaster Haberleri