Son yazılarım

12 Eylül 2017 Salı

Kilitlenen iPhone'a Nasıl Format Atılır ?

 

iPhone ve Apple Serisi neden bu kadar önemli ?

Merhabalar son yazımızdan sonra çok uzun bir süre geçti. Öncelikle tekrar bloglamaya geri dönmek çok güzel :) Neyse konumuza dönelim.
Teknoloji o kadar geliştiki artık 4 aylık bebekler bile akıllı telefonlarla oynamaya başladı. Hal böyle olunca yediden yetmişe herkesin elinde birer akıllı cihaz bulunmakta. Bunlardan birisi dünyanın en büyük ve önde gelen şirketi Apple, çıkardığı iPhone serisi ile insanların teknolojiye bakış açısını değiştirdi.

iPhone Kilitlenirse Format Atmak Gerekir mi ?

Apple çıkardığı serinin en son üyesi iPhone 7 ve bir kaç aya kalmaz 7'nin yerine gelecek olan iPhone 8'dir.Cihazlarda ne kadar son teknoloji bir donanım ve yazılımda kullanılsa da bazı zamanlar da, olmadık yerlerde telefonlar kilitlenebiliyor yada kapanıp bir daha açılmayabiliyor. Eğer telefon açılmıyorsa ve tamamen kilitlenirse ilk yapmanız gereken şey iphone format atma yada hard reset atmanız gerekmekte.

iPhone telefonuma nasıl format veya hard reset atabilirim ?

iPhone 7 Format Atma Fabrika ayarlarına çevirme işlemine geçmeden önce aşağıdaki detayları okumanız önemlidir.


Not: Öncelikle aşağıdaki işlemleri yapmadan telefonunuzda bulunan resimleri, videoları, dosyaları, uygulamaları ve telefon rehberinizi yedeklemeyi unutmayınız. Aşağıdaki işlemlerden sonra tüm veriler silinecektir ve geri getirelemez. İşlemlere başlamadan önce lütfen bunları yapacak kadar şarjınızın olmasına dikkat etmelisiniz. Size tavsiyemiz şarjınız en az yüzde 50 olmasına dikkat etmelisiniz. Oluşabilecek tüm madi ve manevi sorumluluk bize ve telefonreset.com adlı siteye ait değildir. Format atma yada hard reset atma sizin isteğinize bağlıdır ve zorunlu değildir.

1- Tüm içeriği ve ayarları silme:  Ayarlar > Genel > Sıfırla bölümüne gidin ve daha sonra Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil düğmesine tıklayın.
iPhone 7 sıfırlamak istediğinizi doğruladıktan sonra içeriklerin tümü, bilgileriniz ve ayarlar silinir.
iPhone 7 yeniden ayarlanıncaya dek kullanılamaz.
2- iPhone 7 Tüm ayarları sıfırlama: Ayarlar > Genel > Sıfırla bölümüne gidin ve Tüm Ayarları Sıfırla düğmesine dokunun.
Tüm tercihleriniz ve ayarlarınız sıfırlanır.
3- iPhone 7 Ağ ayarlarını sıfırlama: Ayarlar > Genel > Sıfırla bölümüne gidin ve Ağ Ayarlarını Sıfırla düğmesine dokunun.
Ağ ayarlarını sıfırladığınızda daha önce kullanılan ağların listesi ve bir konfigürasyon profili tarafından yüklenmemiş tüm VPN ayarlarınız silinir. Wi-Fi kapatılıp yeniden açılır ve bağlı olduğunuz ağlarla bağlantınız kesilir. Wi-Fi ve “Ağlara Katılmadan Sor” ayarları açık kalır.
Bir konfigürasyon profili tarafından yüklenmiş VPN ayarlarını silmek için,
Ayarlar > Genel > Profil bölümüne gidin ve daha sonra profili seçip Sil’e dokunun. Bu işlem, profil tarafından sağlanan diğer ayarları veya hesapları da silmektedir.
4- iPhone 7 Klavye sözlüğünü sıfırlama: Ayarlar > Genel > Sıfırla bölümüne gidin ve Klavye Sözlüğünü Sıfırla düğmesine dokunun.
5- iPhone 7 Ana Ekran yerleşimini sıfırlama: Ayarlar > Genel > Sıfırla bölümüne gidin ve Ana Ekran Yerleşimini Sıfırla düğmesine dokunun.
6- iPhone 7 Konum uyarılarını sıfırlama: Ayarlar > Genel > Sıfırla bölümüne gidin ve Konum Uyarılarını Sıfırla düğmesine dokunun.
Tebrikler artık telefonunuz tamamen sıfırlanmıştır. Bir dahaki yazımızda görüşmek üzere.

Başvurulan kaynaklar: www.telefonreset.com

Share this:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014 Güncel haberler Özgün Soft'ta. Tasarım by Güncel blog | Teknoloji ve Webmaster Haberleri