Son yazılarım

27 Ağustos 2012 Pazartesi

Profil Backlink Nedir ?

Profil Backlink Nedir ?
Seo işinde uzman kişilerin, rekabet ortamında websitelerini daha iyi sıralara getirmek için kaliteli ve sağlam backlinklere gereksinim duyar.Profil backlink ise çeşitli forum sitelerine üye olan kişilerin oluşturulan profilin bir link almasıyla sınırlı bir işlemdir, otomatik olarak kayıt altına alınması spama yola açmaktadır.
Üye sayısı yükseldikçe oluşturulan profil backlink miktarı da artsa da forumların en gösterişsiz ve kullanılmayan sayfaları oldukları için profil backlinkler faydalı sayılmazlar. Kısa sürede oluşturulmaları kullanıcılar için avantajlı görünse de otomatik olan bir program aracılığıyla yapıldıkları için spam unsuru olmaktadırlar. Arama motorları tarafından yüksek sıralarda yer alan bir siteyseniz spam sizler için en büyük sorunların başında gelmektedir.

Eğer kullanıcılarınız bu profil üzerinden herhangi bir bağlantıya yer vermemiş, paylaşımda bulunmamışsa seo uzmanlarını kaliteli bir işten çok, bir çok gereksiz backlink uygulamasına yer vermiş olmak bekliyor.  Kelime çeşitliliğine yer vermeyen, yabancı dil backlinkleri de sıralamaları düşürmeye neden olduğu gibi , anti seo yapılmasına yol açmakta, özellikle otomatik olarak aynı anda 3000 - 5000 adet yapılan profil linkler spam olmaktadır; kaliteden kopmamak adına prpfil backlinklerden uzak durulmalıdır.

Bunlara önlem olarak google bot sisteminin  ‘nofollow’ kavramı ile forumlara açılan üyeliklerle alınan backlinklerin önünde yer almasıyla linkleri görmemesini sağlanılmaktadır. 

Bilinçi seo uzmanlarının profil backlink işine kesinlikle girmeyecekleri nettlik kazanmıştır. Bir sonraki makalemizde görüşmek üzere sağlıcakla kalın

Share this:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014 Güncel haberler Özgün Soft'ta. Tasarım by Güncel blog | Teknoloji ve Webmaster Haberleri